Onze natuurwijnen:

Bij La Taupe produceren we natuurlijke wijnen. Voor ons betekent dit gefermenteerd druivensap. Geen sulfieten of toevoegingen zoals gist, water, suiker, enzymen. En geen filtratie of klaring. Al het werk in de kelder wordt door onszelf gedaan.

 

We fermenteren onze witte wijnen in oude vaten (eikenhout 225L) en we hebben 2 oude houten kuipen (foudres stijl Elzas 30HL). De rest van de wijnen fermenteert in vezel- of roestvrijstalen tanks.

 

We verbouwen 7 verschillende druivenrassen.

 

In wit hebben we sauvignon blanc en chenin. In rood hebben we cabernet franc, cabernet sauvignon, cot, gamay en pineau d’aunis.
Onze wijngaarden

  • Le paradis; 1,5 hectare sauvignon blanc geplant 1985-2024
  • Le poira; 1,84 hectare sauvignon blanc en gamay geplant in 1999
  • La maison neuve; 0,7 hectare cot geplant in 2015
  • Toucheronde (quatre pierres); 0,7 hectare cabernet franc en cabernet sauvignon geplant in 1940.
  • Toucheronde; 0,5 hectare oude gamay geplant rond 1920
  • Hannah; 0,5 hectare Pineau d’aunis door onszelf geplant in 2019 en 0,2 hectare sauvignon blanc geplant in 2019.
  • Monthou sur cher; Le pas d’ane, 2 hectare cabernet franc, chenin, sauvignon blanc geplant in 1976.Onze bodem is rijk en heeft een mengsel van klei, kalksteen, vuursteen en kleine hoeveelheden ander gesteente.

 

We maken de wijn zo natuurlijk als de druiven van ons land komen. We hebben prachtig gecultiveerde 8 hectare wijngaarden.

 

We werken biodynamisch. Wat betekent dit voor ons?

 

Het is waar het leven begint, waar de energie het verschil maakt, waar we het leven omarmen en het niet beheersen met onze eenvoudige geesten. Hier maken we het verschil en houden we onze planten, de bodem, de aarde en de mensen gezond en levend. We werken met de zwaartekracht van de maan, de constellatie van de planten en de kosmos om ons heen. 

We bottelen en werken in de kelder aan de hand van onze biodynamische kalender. 

In de wijngaarden gebruiken we biodynamische preparaten om de planten te begeleiden en te versterken in hun natuurlijke immuniteit en kracht. We werken met preparaten 500 t/m 508 (koemest, silicium, paardenbloem, brandnetel, valeriaan bij de vorst).

 

Om de biodiversiteit te stimuleren, planten we ieder jaar fruitbomen om en in onze wijngaarden. We hebben vele rozen geplant. We werken in de late herfst met biodynamische ‘cover crops’ om CO2 uit de lucht vast te leggen, humus op te bouwen en de bodem te beschermen.

 

Ook hebben we schapen (Oeussant soort) die in de sauvignon blanc percelen grazen, de aarde mooi bewerken en bemesten. 

 

Hoewel er geen officiële certificeringen voor natuurlijke wijn in Frankrijk bestaan, zijn we sinds 2017 gecertificeerd als biologische en 2021 biodynamische wijngaarden en wijnen. We worden jaarlijks gecertificeerd door Ecocert en Demeter.
Domaine La Taupe

Come back again

You must be over 18 to preview our website

Are you over 18 years old?

You must be over 18 to preview our website

Open chat
Bonjour, Hello - how can we help you? We have some beautiful wines for you. Get in touch if you want to know more about us or purchase our wine directly! Thank you
All information provided will be used only by Domaine la Taupe.