Maart 2022

Vandaag rijden we naar Angers. Eindelijk weer een wijnbeurs, waar we vrienden, wijnmakers, wijnimporteurs en vele andere wijnfanaten ontmoeten. We hebben enorm veel zin om onze wijnen te laten proeven! Altijd weer spannend. Hoe worden onze 2021 creaties ontvangen?

De snoei is zo goed als klaar. Het is snel gegaan. We worden overal sneller en geoefender in. Dat is fijn om te voelen. We zijn alweer bezig met alle voorbereidingen voor de lente. Onze nieuwe traktor (!), een nieuw team, nieuwe planten. Genoeg te doen!

In april bottelen we alle 2021 wijnen. Daar hebben we zin in. Nieuwe creaties, een nieuwe Gamay, genaamd ‘Plane’ hebben we gemaakt van ons oudste perceel. Het was bijzonder dat in het moeilijkste jaar tot dusver, waarin we veel druiven zijn verloren, juist de oudste percelen wel druiven hebben gegeven. De wijsheid en kennis van zo’n plant maakt het verschil. Ze zijn sterk en genetisch van een sterker soort. Bijzonder om te zien, we hebben er dus een aparte cuvée van gemaakt. En ook dit jaar hebben we een Pet Nat Triangle gemaakt. Het was niet ‘gepland’, maar he – we nemen het vaak zoals het komt. En het resultaat, ach ja….proef zelf maar!

Wij gaan pret maken in Angers. En we hebben zin in het voorjaar. Hard werken voor een nieuw wijnjaar. Heel nieuwsgierig naar wat de natuur ons brengt. De narcissen en de krokussen zijn al volop in bloei. Gelukkig maar, alles draait gewoon door in de natuur.