November 2022

De oogst is achter de rug. Rust is wedergekeerd bij La Taupe.

Wat hadden we weer een enerverende en energieke oogst; het internationale team, 30 mannen en vrouwen sterk die de druiven plukten en met ons de wijnen maakten.

Ondanks de hagel hebben we ruim 300 HL natuurwijn gemaakt deze zomer. Het was een avontuur. Nadat we onze eigen druiven grotendeels hadden verloren, hebben we het ‘Loire project’ gestart. Bij bevriende wijnboeren konden we mooie biologische druiven kopen, bij ons in de Loire. Met financiële draagkracht van enkele investeerders. 

!

Het was even wennen, maar al snel hadden we de smaak te pakken. S’ochtends vroeg met auto’s en vrachtwagens langs de Loire rijden, met ons eigen team plukken op prachtige wijngaarden van bevriende wijnboeren in de Vendôme en Anjou.

De hagel bracht ons ook veel goeds. Ervaring met nieuwe druivensoorten, Chenin en Pineau d’aunis. Een geweldige tijd met het oogstteam. We boden jonge talentvolle wijnmakers een plek aan in onze cave om zelf wijn te maken. Prachtig om die ontwikkeling te stimuleren en ook mogelijk te maken. 

Van schaarste naar overvloed. En nu, is het nieuwe wijnjaar begonnen. We hebben het planten van 3000 wijnplanten op de agenda in november, het snoeiteam staat weer klaar in december. De nieuwe wijnen fermenteren rustig in de tonnen. We draaien, met meer routine en volop energie en creativiteit. Met het verlangen om prachtige natuurwijnen te maken en te leven met de natuur.

Benieuwd wat de wijngaarden ons hebben gebracht in 2020 en 2021?

Bestel dan hier onze wijnen. Prachtige natuurwijn, zonder sulfiet. Puur natuur.