Het vierde jaar wijnmaker – januari 2021

We hebben alle seizoenen nu drie keer gezien en meegemaakt. Inmiddels is het januari 2021. Het is koud, in de ochtend rennen we een rondje in de wijngaard om opgewarmd met het snoeien te beginnen. De kou is fijn, even gaat alles slapen en trekt alle energie van de planten de aarde in. Het is stil in de wijngaard. We horen het monotone geluid van onze snoeischaren. klik, klik, klik.

Met een komende regenbui gaan we aan de slag in de wijnkelder. De sauvignon blanc maceration cuvee “Nicole” 2019 is klaar, en we hebben ook chique wit gemaakt in 2019. Een paar vaatjes hebben we anders geverifieerd en nu al ruim 2 jaar op vat. We hebben er zin in om dit te proeven om deze nieuwe wijn te delen met jullie.

Woh en we hebben nu ook ‘Pet Nat’ gemaakt van de sauvignon blanc druif. We wachten nog op het juiste moment in de fermentatie om de ‘pet nat’ op fles te doen. Het smaakt al heel goed, daar zijn we bij mee! En als ie net zo goed bevalt als de Triangle 2019, dan blijven we nog wel even petillant naturel maken. Wat een feest was dat!

We horen eind januari of we 2 hectaren biologische wijngaarden erbij kunnen kopen. We hebben een bod uitgebracht, als alles volgens plan gaat dan zullen we een beetje uitbreiden om in ieder geval meer rode wijnen te kunnen maken! Heel spanned, de Chambre d’agriculture moet nog even een besluit nemen:)

En nu volle vaart vooruit, we maken de snoei periode af en verheugen ons op meer vrijheid, zodat we ook onze natuurwijn kunnen verkopen op de wijnbeurzen…..dat zou zo fijn zijn als dat weer kan! Lachende gezichten en onze energie doorgeven aan jullie!