November 2021

De vorstperiode in het voorjaar heeft er behoorlijk ingehakt. De witte wijn, onze geliefde Surin zal er in 2021 niet veel zijn. Van 45 vaten naar 12 vaten. Ja dat deed pijn. Zo zeg. Van diepe dalen leren we. Met veel hulp en werk hebben we een goed jaar afgerond.

Creatief ook. We hebben dit jaar met hulp van wijnvrienden prachtige witte druiven gekocht in Spanje. Chardonnay. Ze staat nu rustig te fermenteren in onze cave. Grenzen zijn er niet. Zo benieuwd naar het resultaat van dit avontuur!

We hebben de oogst achter de rug. Een heerlijke, drukke periode waarin we al het fruit hebben geplukt. Dit jaar geplukt met meer vrijwilligers, een geweldige man in de wijnkelder bij Bert. Jong en oud, jongens en meisjes vanuit alle windstreken. Het was een fijn gezelschap. And we did it! de 140HL zijn gemaakt.

De eerste uitnodigingen voor de wijnsalons zijn binnen. Een prachtige recensie van Nicolaas Klein in de Elsevier over de Allez Hop. De dromen over een nieuwe tractor krijgen vorm….de 2 extra Hectaren zijn gekocht. Kortom, een nieuw jaar. Een nieuwe cyclus van de natuur, we kunnen niet wachten. De messen worden geslepen. Op naar de snoei.