Twee jaren wijn maken

We hebben alle seizoenen nu een keer gezien en meegemaakt. Inmiddels is het oktober 2019. Het regent veel, we hebben net de oogst achter de rug. We zijn wat moe, en tevreden dat alle druiven weer binnen zijn. In de vaten, lekker aan het fermenteren.

We zijn nog druk in de wijnkelder. Vandaag de laatste 4 vaten ‘Surin’ gevuld met de druiven van Toucheronde perceel. Het is herfstvakantie, we krijgen hulp van vrienden uit Nederland. Dat is fijn.

Dit jaar hebben we 8 verschillende cuvées gemaakt. We experimenteren wat meer dan de afgelopen twee jaar. We hebben de sauvignon blanc druif langer bewaard voordat we de druiven hebben geperst, en we hebben de druiven direct geperst. ook hebben we ‘Pet Nat’ gemaakt van de cabernet franc druif. We wachten nog op het juiste moment in de fermentatie om de ‘pet nat’ op fles te doen. We wachten nog even…….want we houden van Pet Nat zonder suiker. Spannend of het lukt.

De cot 2018 gaan we komende week bottelen, alle andere wijnen uit 2018 zijn gebotteld. Dat is een mooi gezicht. Volle kratten met flessen. Dat geeft een goed gevoel.

De wijnbeurzen staan weer voor de deur, dus dan hebben we ook iets moois om aan alle klanten en nieuwsgierigen te laten proeven. Met trots, onze eerste wijn zit in de fles. We zijn benieuwd naar alle reacties, dat wel. Toch een beetje spannend, zo het eerste jaar meedoen.