Welkom bij Domaine la Taupe natuurwijn

 


 

Welkom bij la Taupe (de Mol)

Domaine la Taupe maakt natuurwijn. Wij zijn wijnmakers die honderd procent zuiver werken. Wij gebruiken geen pesticiden, geen herbiciden of kunstmest op ons land. Wij voegen geen gisten toe, wij filteren de wijnen niet en voegen geen sulfiet toe. Kortom ‘pur jus’. Wij streven in harmonie met onze planten en omgeving de mooiste en beste wijnen na! Energie dat is waar het om draait. Wijnen die je energie geven! En bovenal geen koppijn.

Wij doen het werk zelf en met de hand, iedere stap in het wijnmaak proces, om eerlijke en authentieke wijnen te maken. Wij geloven in gezonde en eerlijke wijnbouw. Wij werken bio dynamisch. De wijngaarden zijn sinds 1997 biologisch en sinds 2007 bio dynamisch verbouwd. Dat houden we met liefde in stand. Duurzame wijnbouw staat bij ons hoog in het vaandel. We werken met bio dynamische preparaten, en stimuleren de bio diversiteit door bomen, tarwe, groenten en bloemen te planten. En uiteraard houden we veel van dieren. In  2022 zijn we met schapen gaan werken.

Een open plek om samen te werken

Domaine la Taupe is een plek om samen te werken en te leren samenwerken met moeder aarde. Je bent het hele jaar welkom om mee te werken. Of kom langs om een goed glas te proeven. De wijn staat voor je klaar.

En hier is altijd wat te doen! Dus als je zin hebt om je hoofd te legen, handen uit de mouwen en gewoon lekker buiten te zijn, wees welkom. We delen onze kennis en ervaring graag met je.

En mocht je benieuwd zijn naar onze wijnen, in onze webshop op deze site kan je deze direct bestellen:  De wijnen worden bij je thuis geleverd. Je koopt direct bij de wijnboer, bij ons. Er zitten geen partijen tussen.

Benieuwd naar wie we zijn en waar we werken? Neem hier een kijkje over ‘onze mooie Loire vallei’

Wandel mee met Bert in de wijngaarden

Hoe we werken

Winter

De aarde gaat slapen, we snoeien. De sappen in de stronken trekken zich terug, lees meer

Lente

De aarde ontwaakt en de knoppen zijn er, wij binden op en snoeien terug en wat te doen met het onkruid? lees meer

Zomer

De zon zorgt voor suikers in de druif, belangrijk voor het alcohol percentage lees meer

Herfst

Handen uit de mouwen, alle hulp is welkom.  lees meer

Natuurwijn

Wat is dat natuurwijn?


Een wijnboer die een natuurwijn maakt gaat een stap verder dan biologisch. Voor deze wijnen is geen keurmerk. Er is niets aan de wijn toegevoegd, geen sulfiet, geen gisten, geen ‘houtrijp’ aroma’s of aardbeien smaakjes. of wat dan ook. De wijn is na het vergistingsproces en rijping niet gefilterd. Eigenlijk is er alleen sprake van vergist druivensap zonder dat hier verder ook maar iets aan wordt toegevoegd. Wij pompen de wijnen ook niet over, wij gebruiken geen gas om de wijnen te beschermen.

Natuurwijn smaakt anders?
Deze wijnen hebben een heel ander karakter en zijn dikwijls troebel. Het is een levende wijn. Iedere dag smaakt de wijn anders. De wijn is altijd in ontwikkeling. Eigenlijk is het rijpingsproces in de fles niet gestopt door sulfiet of andere stoffen. De wijnen hebben energie, geven je vaak energie.

VIVANT LES VINS LIBRES!
Onze wijnen zijn gemaakt van druiven en niets anders dan dat. Het is puur gefermenteerd druivensap. Fermentatie geschiedt spontaan, zonder toevoeging van fabrieksgisten. De wijnen zijn vrij van chemicaliën. Ze zijn altijd wat troebel omdat we ze niet filteren. Dat geeft meer smaak. Onze wijnen zijn vrij van toegevoegd sulfiet: ze zijn levendig, vivant, vibrant soms wild en altijd vrij.
De wijnen kunnen makkelijk 10 jaar mee, de meeste wijnen zullen zich na een paar jaar van hun mooiste kant laten zien. Decanteren geeft ze lucht en zorgt ervoor dat ze nu al volledig tot hun recht komen. Drink nu en bewaar wat voor later. Bewaren bij een constante temperatuur. Onder de 15 graden.

Contact

Wij zijn open voor bezoek. Laat ons even weten dat je komt:

Domaine la Taupe, adres van onze cave:

40 Ter, Rue Nationale

41140 Thésée

France

+33 6 49005894

domainelataupe@gmail.com

    Open chat
    Bonjour, Hello - how can we help you? We have some beautiful wines for you. Get in touch if you want to know more about us or purchase our wine directly! Thank you
    All information provided will be used only by Domaine la Taupe.