Natuurwijn

Wat is dat natuurwijn?


Een wijnboer die een natuurwijn maakt gaat een stap verder dan biologisch. Voor deze wijnen is geen keurmerk. Er is niets aan de wijn toegevoegd, geen sulfiet, geen gisten, geen ‘houtrijp’ aroma’s of aardbeien smaakjes. of wat dan ook. De wijn is na het vergistingsproces en rijping niet gefilterd. Eigenlijk is er alleen sprake van vergist druivensap zonder dat hier verder ook maar iets aan wordt toegevoegd. Wij pompen de wijnen ook niet over, wij gebruiken geen gas om de wijnen te beschermen.

Natuurwijn smaakt anders?
Deze wijnen hebben een heel ander karakter en zijn dikwijls troebel. Het is een levende wijn. Iedere dag smaakt de wijn anders. De wijn is altijd in ontwikkeling. Eigenlijk is het rijpingsproces in de fles niet gestopt door sulfiet of andere stoffen. De wijnen hebben energie, geven je vaak energie.

VIVANT LES VINS LIBRES!
Onze wijnen zijn gemaakt van druiven en niets anders dan dat. Het is puur gefermenteerd druivensap. Fermentatie geschiedt spontaan, zonder toevoeging van fabrieksgisten. De wijnen zijn vrij van chemicaliën. Ze zijn altijd wat troebel omdat we ze niet filteren. Dat geeft meer smaak. Onze wijnen zijn vrij van toegevoegd sulfiet: ze zijn levendig, vivant, vibrant soms wild en altijd vrij.
De wijnen kunnen makkelijk 10 jaar mee, de meeste wijnen zullen zich na een paar jaar van hun mooiste kant laten zien. Decanteren geeft ze lucht en zorgt ervoor dat ze nu al volledig tot hun recht komen. Drink nu en bewaar wat voor later. Bewaren bij een constante temperatuur. Onder de 15 graden.

Open chat
Bonjour, Hello - how can we help you? We have some beautiful wines for you. Get in touch if you want to know more about us or purchase our wine directly! Thank you
All information provided will be used only by Domaine la Taupe.