7

Oogst

 periodes

6mil

Glazen

   wijn

450

Positieve

  reviews

Welkom bij la taupe

Welkom bij La Taupe, een biodynamische wijngaard gelegen in het betoverende Thésée, in het hart van de Loire-vallei. Hier, op ons landgoed van 8 hectaren, cultiveren we natuurlijke wijnen met passie en toewijding, volgens de principes van Rudolf Steiner. We zijn een gecertificeerde biodynamische en biologische wijngaard.

Onze reis begon in Amsterdam, waar Bertjan Mol werkte als journalist en Nicole als strategisch adviseur. Bertjan is een van de eerste importeurs van natuurwijnen in Nederland, met het importbedrijf Bruutwijn levert hij de mooiste natuurwijnen aan horeca in Nederland. Na vele jaren van import besloot Bertjan dat het tijd was om naar de Loire te verhuizen. De liefde voor de natuur, natuurlijke wijnen en de wens om natuuwijn zelf te produceren bracht ons hier. In 2017 namen we de prachtige biodynamische wijngaard over van Bruno Allion, een Franse wijnmaker die al twee decennia lang natuurlijke wijnen maakte, waardoor de bodem al vrij was van chemicaliën en vol biodiversiteit; vijf generaties lang werkten hier wijnmakers op dit land. Met oog en hart voor de natuur en haar schatten. Een land rijk aan kalksteen, vuursteen en sedimenten van oude rivierbeddingen.

Waarom de Loire? De diversiteit aan druivenrassen, de rijke natuurlijke wijn scene en het klimaat maakten het voor ons de perfecte keuze. Onze wijnen, die naar meer dan 95% van de wereld worden geëxporteerd, belichamen de zuiverheid van het land en de levendigheid van het leven hier.

Je kunt onze wijnen kopen in onze online winkel en het is ook mogelijk om te genieten van een bezoek aan ons wijndomein, waar je van harte welkom bent om ons beter te leren kennen en onze wijnen te proeven. Laat ons je meenemen op een reis van natuurlijke smaak en passie.

Welkom bij La Taupe. Waar wijnen en het leven natuurlijk zijn.

Kijk ook eens op onze website www.Bruutwijn.nl  hier vind je een grote selectie van natuurwijnen. In de webshop kan je alle wijnen bestellen.

Bert & NicoleDomaine La Taupe

Come back again

You must be over 18 to preview our website

Are you over 18 years old?

You must be over 18 to preview our website

Open chat
Bonjour, Hello - how can we help you? We have some beautiful wines for you. Get in touch if you want to know more about us or purchase our wine directly! Thank you
All information provided will be used only by Domaine la Taupe.