7

Oogst

 periodes

6mil

Glazen

   wijn

450

Positieve

  reviews

Welkom bij la taupe

Welkom bij La Taupe, een biodynamische wijngaard gelegen in het betoverende Thésée, in het hart van de prachtige Loire-vallei. Hier, op ons 8,5 hectare grote landgoed, verbouwen wij met passie en toewijding natuurwijnen, volgens de principes van Rudolf Steiner. Wij zijn een gecertificeerde biodynamische en biologische wijngaard.

Onze reis begon in Amsterdam, waar Bertjan Mol werkte als journalist en Nicole als strategisch adviseur. Bertjan is samen met Bruutwijn (www.bruutwijn.nl) een van de eerste importeurs van Natuurwijnen in Nederland. Na vele jaren import besloot Bertjan dat het tijd was om naar de Loire te verhuizen. Onze liefde voor de natuur, natuurlijke wijnen en de wens om deze zelf te produceren hebben ons hier gebracht. In 2017 hebben we deze biodynamische wijngaard overgenomen van Bruno Allion, een Franse wijnmaker die al twintig jaar natuurlijke wijnen maakt en ervoor zorgt dat de bodem al vrij is van chemicaliën en vol zit met biodiversiteit; 5 generaties lang werkten ze als wijnmakers op dit land. Een land rijk aan kalksteen, vuursteen en sedimenten uit de oude rivierbeddingen.

Waarom de Loire? De diversiteit aan druivensoorten, de rijke natuurlijke wijnscène en het klimaat maakten het de perfecte keuze. Onze wijnen, die naar meer dan 95% van de wereld worden geëxporteerd, belichamen de zuiverheid van het land en de levendigheid van het leven hier.

U kunt onze wijnen kopen in onze winkel en genieten van een bezoek aan ons landgoed, waar u van harte uitgenodigd wordt om ons beter te leren kennen en onze wijnen te proeven. Laat ons u meenemen op een reis vol smaak en passie.

Welkom bij La Taupe. Waar wijnen en het leven natuurlijk zijn.

Bert & Nicole

 
Domaine La Taupe

Come back again

You must be over 18 to preview our website

Are you over 18 years old?

You must be over 18 to preview our website

Open chat
Bonjour, Hello - how can we help you? We have some beautiful wines for you. Get in touch if you want to know more about us or purchase our wine directly! Thank you
All information provided will be used only by Domaine la Taupe.