De wijnmaker

Ontmoet Bertjan Mol, een gepassioneerde natuurwijnmaker.

Bertjan Mol is een gepassioneerde natuurlijke wijnmaker met een inspirerend levensverhaal. Geboren in 1971 in een klein dorp in de buurt van Breda, heeft Bertjan een opmerkelijke reis afgelegd naar zijn huidige positie als gerenommeerde natuurwijnmaker.

Tijdens zijn studietijd in Nijmegen werkte Bertjan in een bar, waar hij aanvankelijk meer interesse had in bier dan in wijn. Een transformatieve ervaring in Amsterdam veranderde echter alles, toen hij een fles natuurlijke wijn uit de Beaujolais proefde. Dit moment markeerde het begin van zijn diepe duik in de wereld van natuurlijke wijnen.

In 1998 richtte Bertjan samen met vriend en wijnliefhebber Markus Leineweber een klein importbedrijf voor natuurlijke wijnen op, genaamd Klarewijn. Inmiddels uitgegroeid tot Bruutwijn Import. Tegenwoordig importeert Bertjan natuurlijke wijnen van 30 Europese producenten. Kijk op www.bruutwijn.nl  voor de beste selectie van natuurwijn. 

Gedreven door zijn fascinatie voor natuurlijke wijnen, besloot Bertjan in 2015 zijn droom na te jagen. Hij deed waardevolle ervaring op bij gerenommeerde natuurlijke wijnmakers in de Loire-streek in Frankrijk. In 2017 verwierf hij 6,5 hectare biodynamische wijngaarden van Bruno Allion.

Bertjan verhuisde naar Pouillé, waar hij nu woont met zijn vrouw Nicole en hun drie kinderen. Hij beheert momenteel 8,5 hectare biodynamisch en biologisch gecertificeerde wijngaarden. Zijn wijnen zijn volledig natuurlijk, zonder toegevoegde sulfiet, filtratie of andere toevoegingen.

Bertjan’s reis is een bewijs van de kracht van wilskracht, passie en toewijding bij het verwezenlijken van dromen. Zijn wijnen worden geprezen in talrijke wijnblogs, kranten en culinaire tijdschriften en hij blijft zich ontwikkelen in zijn vak als wijnmaker. Zijn wijnen zijn van hoge kwaliteit, precisie en oog voor detail, gericht energie van de plant en haar omgeving. Een spel, gespeeld door een creatief en intuïtief mens. 

Come back again

You must be over 18 to preview our website

Are you over 18 years old?

You must be over 18 to preview our website

Open chat
Bonjour, Hello - how can we help you? We have some beautiful wines for you. Get in touch if you want to know more about us or purchase our wine directly! Thank you
All information provided will be used only by Domaine la Taupe.